Uguns Siers
Madonas Uguns siers nogatavojas Madonas novada Bodniekos, vietā, ko vietējie pazīst kā augstvērtīgu produktu tapšanas vietu. Madonas Uguns siers ir jauns produkts Latvijā, lai arī tā tradīcijas meklējamas vēl 16. gadsimtā Centrāleiropā, ko papildinājuši Latvijas siera entuziastu eksperimenti un tiekšanās pēc perfektas garšas, konsistences un aromāta.

Uguns siera radītāja
Lāsma Adamoviča
Madonas Uguns siera izveidotāja Lāsma Adamoviča Madonu iemīlēja strauji. Tagad pilntiesīga un aktīva Madonas iedzīvotāja, Lāsma gadu garumā savu interesi par delikatešu radīšanu audzējusi, strādājot vietējos un starptautiskos pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumos. Nesen Lāsma nolēma, ka pienācis laiks radīt savu, īstu, dabisku un izsmalcinātu pārtikas produktu.
Uguns siers bija likumsakarīgs solis, ņemot vērā Lāsmas interesi par pasaules virtuvi un augstvērtīgu sieru, ar kura receptēm mājas apstākļos jau eksperimentēja kādu laiku.
Ražošana
Uguns siers top 5 mēnešu nogatavināšanas rezultātā, un procesu uzrauga profesionāls pārtikas tehnologs. Madonas Uguns siera izveidotājas recepti ražošanai pielāgojuši pārtikas tehnologi no Latvijas, Igaunijas un Gruzijas, ar pieredzi Ziemeļeiropas vadošajos pārtikas ražošanas uzņēmumos.

Ražotne
Iekārtas siera ražošanai pasūtītas no Centrāleiropas, un Madonas Uguns siera ražotne 2020. gadā iekārtota un aprīkota no nulles, lai Madonas novadā notiktu viss ražošanas process no izejvielām līdz gatavam, aromātiskam siera ritulim. Ražotnē iekārtota arī īpaša telpa, kur siers nobriest. Lai arī ražotnē ir arī noliktava, Madonas Uguns siers tajā neuzglabāsies ilgi, jo kādam, šo ziņu lasot, jau siekalas saskrējušas mutē. Ja tomēr vēl nē, aplūkojiet galeriju zemāk.
Uguns siera
Pielietojums
Madonas Uguns siera pielietošanai nav robežu, bet te ir daži ieteikumi no Madonas alus Terases restorāna saimnieka Rolanda.
Bagetes vai cita maize
ar kraukšķīgu garozu ar Madonas uguns sieru
Krāsnī vai ugunskurā
cepti kartupeļi ar Madonas Uguns sieru
Burgers,
karstais sendvičs ar Madonas Uguns sieru
Kā aizdars un
mērce uzkodu iemērkšanai
Citās uzkodās
Desertos

Siera krāsns
Vislabāk sieru pasniegt, uzkarsētu speciālā siera krāsniņā. Tādas var iegādāties profesionālos horeca aprīkojuma uzņēmumos, kā Gemoss, Arkolat. Tāpat iespējams iegādāties mājas lietošanai paredzētus siera grilus vai mājas apstākļos to maksimālā karstumā uzkarsēt cepeškrāsnī ar grila funkciju.